top of page

רשלנות בניתוח

מדי שנה מבוצעים בישראל מאות אלפי ניתוחים בכל תחומי הרפואה - החל מניתוחים מצילי חיים וכלה בניתוחים אסתטיים.

מטרת כל ניתוח היא לשפר את מצבו של המטופל, אולם לעתים הניתוח נכשל, אם בשל רשלנות הצוות הרפואי ואם בשל סיבוך, ומותיר את המטופל עם נזק משמעותי לכל חייו.

התרשלות הצוות המטפל עשויה להתרחש בכל אחד משלבי הניתוח:

1. ההכנה לניתוח:

על הרופא המנתח לספק למטופל מידע על מצבו הרפואי, ההליך הניתוחי, אפשרויות טיפול חלופיות ועוד, ולתת לו זמן מספק לצורך העמקה ושאילת שאלות. 

שלב ההסכמה הינו קריטי ומעוגן בחוק זכויות החולה. אם ניתוח בוצע ללא קבלת הסכמתו המודעת של המטופל - ללא חתימה על טופס הסכמה ובמקרים מסוימים גם כאשר נחתם הטופס אך הוכח כי לא ניתנו הסברים כנדרש, ובמקרה שבו נותר המטופל עם נזק בעקבות הניתוח, ניתן להגיש תביעה נגד הרופא המנתח בעילה של "העדר הסכמה מדעת".

בחוק קיימים כמובן חריגים אשר נוגעים למתן טיפול רפואי מציל חיים במטופל אשר אינו יכול לתת הסכמה.

2. מהלך הניתוח

 

מרגע כניסתו של המטופל לחדר הניתוח ועד להעברתו למחלקה, הוא מצוי תחת אחריותם של הצוות המנתח ובהם הרופא המנתח, מנתח עוזר, אח ומרדים. קיימת חשיבות רבה למיומנותו של הצוות המנתח לצורך הצלחת הניתוח. טעויות שיעשו הצוות הרפואי במהלך הניתוח עשויות לגרום למטופל נזק משמעותי ובלתי הפיך. 

3. המהלך הבתר ניתוחי:

 

תלוי מאוד בסוג הניתוח שעבר המטופל. במקרים מסוימים מדובר באשפוז יום והמטופל משוחרר לביתו להמשך מעקב בקופת החולים ולביקורת אצל הרופא המנתח כעבור זמן מסוים. במקרים אחרים, יידרש אשפוז ממושך ושיקום. במקרים בהם המטופל זקוק למעקב ולטיפול לאחר הניתוח, עלולות לקרות טעויות רבות של הצוות הרפואי, בין היתר במתן תרופות, במעקב אחר סיבוכים שעלולים להתרחש בניתוח ובאיחור בטיפול בהם.

אם אתם סבורים כי אתם או מי מיקיריכם נפגעתם כתוצאה מרשלנות רפואית, אתם מוזמנים לפנות למשרדי בטל' 050-6339402, או להשאיר פרטים בטופס המופיע מטה, ואצור עמכם קשר בהקדם להתייעצות ראשונית ללא התחייבות וללא תשלום.

רשלנות

בניתוח

icons6_2.jpg
bottom of page